Начало » Решения

Решения

Районна избирателна комисия Враца


РЕШЕНИЕ
№ 166 - НС
Враца, 05.10.2014

ОТНОСНО: сигнал за нерегламентирана предизборна агитация в гр. Мездра, община Мездра

 

В РИК-Враца е постъпил сигнал  с вх.№ 345/05.10.2014 г. от Петя Цветанова Аврамова, упълномощен представител на ПП „ГЕРБ", в който се твърди, че към 11.00 часа е констатирано, че в близост до сградата на СОУ „Христо Ботев"-Мездра, където са разположени избирателни секции и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на посочената сграда са поставени агитационни материали в нарушение на разпоредбата на чл. 184, ал. 1 от ИК.

РИК-Враца сформира работна група в състав от двама членове, които да извършат проверка на място. При извършената проверка към 12.00 часа се установи, че въпросните агитационни материали, действително са били поставени на посочените в сигнала места, а към момента на извършване на проверката вече са били премахнати, поради което и РИК-Враца следва да остави без уважение сигнала. 

Предвид гореизложеното и на основание чл. 72, ал.1, т.1 и т. 21, вр. чл. 184, ал. 1 от ИК, РИК - ВРАЦА             

 

Р Е Ш И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ сигнал нерегламентирана предизборна агитация в гр. Мездра, община Мездра

 

Решението  подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Мая Николова

СЕКРЕТАР:
Владимир Христов

* Публикувано на 05.10.2014 в 17:05 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол