Начало » Решения

Решения

Районна избирателна комисия Враца


РЕШЕНИЕ
№ 66 - НС
Враца, 24.09.2014

ОТНОСНО: сигнал с вх. № 120/23.09.2014 г. от Петя Цветанова Аврамова относно нарушение на предизборната агитация

В РИК-Враца е постъпил сигнал с вх. 120/23.09.2014 г. от Петя Цветанова Аврамова -  кандидат за народен представител от ПП „ГЕРБ" от Шести изборен район - Врачански в изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г. относно нарушение на предизборната агитация.  В сигнала се съдържат данни, че в гр. Враца на бул. „Никола Войводов" в градинката срещу кафе „Тракийска принцеса" върху рекламен билборд тип „Ситилайт"(витрина с размери 1.20 м./ 1.80 м.), за който билборд ПП „ГЕРБ" има сключен договор за ползване на рекламна площ за разлепване на агитационни материали, неправомерно върху стъклото на последния са залепени два броя плакати с изображението на Филип Кирев- кандидат за народен представител от КП „Реформаторски блок" с искане да бъде съставен акт за административно нарушение на разпоредбите на ИК. Към сигнала е приложен  и снимков материал, показващ наличето на два плаката на КП „Реформаторски блок", разположени върху процесния билборд.

РИК-Враца, на свое заседание от 23.09.2014 г., с протоколно решение от същата дата, излъчи работна група от двама членове със задача да извърши проверка по изложеното в сигнала и да докладва установеното.

За изясняване на фактическата обстановка по сигнала е направена справка и е установено, че ПП „ГЕРБ" има сключен договор за външна реклама от 5.09.2014г., и като ползвател на билборда, има право да поставя свои агитационни материали в срок до 05.10.2014 г.

Работната група извърши оглед на посочения в сигнала билборд в гр. Враца веднага след заседанието на комисията на 23.09.2014 г. и констатира, че същият съдържа агитационен материал- плакат, на ПП „ГЕРБ" като върху стъклото на билборда, както от лицевата, така и от задната страна, не съществуват други поставени плакати или афиши.

 

РИК-Враца приема, че в конкретния случай след направения оглед на място, не е налице нарушение на разпоредбите на ИК относно предизборната агитация и в частност на чл. 183, ал. 3 от ИК, поради което сигналът се явява неоснователен и следва да бъде оставен без уважение.

На основание чл. 72, ал.1, т.1 от ИК,  РИК - ВРАЦА  

         

Р Е Ш И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ сигнал с вх. № 120 от 23.09.2014 г. от Петя Цветанова Аврамова относно нарушение на предизборната агитация като неоснователен.

Решението подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

 

ЗАМ. ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Силвия Каменова


СЕКРЕТАР:
Владимир Христов

* Публикувано на 24.09.2014 в 18:00 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол