Начало » Решения

Решения

Районна избирателна комисия Враца


РЕШЕНИЕ
№ 167 - НС
Враца, 05.10.2014

ОТНОСНО: сигнал от Асоциация „Прозрачност без граници“

 

В РИК-Враца е постъпил сигнал  с вх.№ 346/05.10.2014 г. от Гълъб Балджиев- представител на Асоциация „Прозрачност без граници" относно нарушения на изборния процес в избирателни секции № 18 и № 19 в с. Алтимир, община Бяла Слатина, област Враца, находящи се в сградата на ОУ „Христо Ботев". Нарушенията, според сигнализиращият,  се изразяват в това, че в сградата на училището не са поставени табели с образец на бюлетината и кандидатските листи както и че в помещенията за гласуване, пред кабината за гласуване, стои лице без обозначителни знаци, което насочва гласоподавателите и им дава указания да гласуват за конкретна политическа партия.

Незабавно РИК-Враца сформира работна група, от двама членове, които да извършат проверка на място. При извършената проверка се установи, указателни табла с образец на бюлетина и кандидатски листи са поставени пред помещенията, не е констатирано наличие на лице, което без обозначителни знаци да присъства в изборните помещения и да извършва закононарушения. Долавя се напрежение на лична основа между членовете на секционните избирателни комисии без в същото време да са открити нарушения на самия изборен процес.

Предвид гореизложеното и на основание чл. 72, ал.1, т.1 и т. 20 от ИК,  РИК - ВРАЦА             

 

Р Е Ш И:

 

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ сигнал от Асоциация „Прозрачност без граници" относно нарушения на изборния процес в избирателни секции № 18 и № 19 в с. Алтимир, община Бяла Слатина, област Враца.

Решението  подлежи на оспорване в тридневен срок от обявяването му пред Централната избирателна комисия.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Мая Николова

СЕКРЕТАР:
Владимир Христов

* Публикувано на 05.10.2014 в 19:19 часа

« Всички решения

Web Content Accessibility Guidelines 2: Level AA Conformance
Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив град Пловдив област Разград Русе Силистра Сливен Смолян София РИК 23 София РИК 24 София РИК 25 София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол